covid-19-2-800x500-1

Beste inwoner van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde

We beleven momenteel niet de leukste tijden.  Covid-19 heeft ons land stevig in zijn greep.  Ook in Kruibeke leven velen in angst. Samen met jullie hoop ik dat onze gemeente niet al te zwaar wordt getroffen.

Naast het nieuws over dagelijkse besmettingen en overlijdens zie ik echter ook bewonderenswaardige acties die het positieve in  mensen naar boven haalt, ook in onze gemeente. “Kruibeke waar lieve mensen wonen” is meer dan ooit actueel.

Inderdaad, van zodra de quarantainemaatregelen ingingen,   kwamen spontaan allerlei  initiatieven van hulp op gang: jongeren die kinderen van werkende ouders willen oppassen, mensen die boodschappen willen doen voor wie minder mobiel is, enz…

Ook als politieke partij  staken we meermaals de  “virtuele” koppen bij elkaar om te zien wat mogelijk was. Naast enkele kleinere acties vonden we het opportuun ons aan te sluiten bij het initiatief van ons Kruibeekse gemeentebestuur.

De gemeente heeft immers een pagina opgesteld waar men alle info en initiatieven die zij ondersteunt, kan vinden: www.impactdays.be/kruibekesolidair. Kijk zeker op deze pagina als je een hulpactie wil starten of als je zelf gepaste hulp zoekt.

De gemeente legt de focus  op twee actievormen: vooreerst is er de voedselbedeling voor kansarmen.  Deze groep valt vaak als eerste uit de boot. Alle hulp aan hen is meer dan welkom. De voedselbedeling” kan rekenen op heel wat helpende handen en kan door het personeel van onze gemeente gedragen worden.

Het tweede initiatief richt zich tot ieder van ons. In deze quarantainetijd hebben velen- vaak alleenstaanden-nood aan ‘ een goeie babbel’. Daarom zoekt de gemeente luisterende oren: Via een telefonisch gesprek heb je een babbel met wie daar behoefte aan heeft. Je kan je hiervoor inschrijven als vrijwilliger op www.impactdays.be/kruibekesolidair.Ook andere initiatieven kunnen via dit platform opgestart worden. 

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email