php3AXxoo_5f98184039883_5f9819b9b9f33

Burgemeester bezoekt vaccinatiecentrum Beveren

Begin deze week bracht burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) samen met burgemeester Marc Van De Vijver (CD&V) een bezoek aan het vaccinatiecentrum in de Klapperstraat in Beveren.

Na een eerste test volgende week wil men vanaf 15 februari starten met het vaccineren van de risicogroepen.

Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging via sms, brief of mail.  Je kan de vraag om je te laten vaccineren accepteren, weigeren of verplaatsen. Wie niets laat horen wordt opgebeld vanuit een callcenter.  Het mag niet zo zijn dat er te weinig mensen op de afspraak zijn terwijl het vaccin voorradig is.

De aangesloten gemeenten  zullen heel wat eigen personeel inzetten voor administratieve taken.  De vrijwilligers die zich aangemeld hebben om te helpen bij de vaccinatie worden in drie ploegen ingezet.   Huisarts Goedele Heyrman uit Kruibeke is medisch coördinator.  Carl Polet is algemeen coördinator;  Bovendien zal ook altijd een arts en een apotheker aanwezig zijn.

Als alles normaal verloopt en de bevoorrading zoals gepland loopt,  kunnen er 1.440 prikken per dag gezet worden.  Er wordt camerabewaking voorzien en er is een privébewakingsbedrijf ingezet om o.a. de diepvriezers waar de vaccins bewaard worden in het oog te houden en het centrum te bewaken.

Wie voor een vaccin komt kan parkeren op de ruime parking in de sportzone en gaat binnen via een nooddeur aan de achterzijde.  De normale veiligheidsmaatregelen zoals het dragen van een mondmasker en de 1,5 m afstand blijven van kracht.  Nadat je je handen ontsmet hebt wordt aan het onthaal je koorts gemeten; indien ok  word je geregistreerd, waarna men samen met jou een medische vragenlijst overloopt.  Daarna ben je klaar voor de ‘prik’ en mag je doorschuiven naar het eigenlijke vaccinatiecentrum.  Aansluitend wordt gevraagd om nog een kwartier te wachten in een ruimte met stoelen op 1,5 meter afstand van mekaar.  Zo wil men zeker zijn dat er geen nevenverschijnselen optreden.

Wat het vervoer van de Kruibekenaren betreft die niet over eigen vervoer beschikken, stelt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) ons gerust.  Voor het totale vervoersplan is een budget van 150.000 € voorzien. Wat Kruibeke betreft gaan we alle mogelijke busjes waarover we zelf beschikken, inleggen en hebben we verder al De Lijn aangesproken om ter hulp te schieten.   Er wordt gedacht aan een eventuele combinatie van openbaar vervoer met pendelbusjes. 

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email