phpXulKqs_5a0058824c47b_5a00594953a0d

Gemeentelijke kinderopvang na recente Coronamaatregelen

Volgende brief bevat de gewijzigde maatregelen na het overlegcomité van 24 maart en werd naar de betrokken ouders gestuurd:

Beste ouders,

Op basis van de nieuwe maatregelen vanuit het Overlegcomité (van 24 maart 2021), hebben we ook de opvangmogelijkheden in onze gemeente moeten herbekijken.

Als startpunt zijn alle inschrijvingen voor de komende 3 weken voor de buitenschoolse opvang geannuleerd. Dit is automatisch gebeurd, je hoeft hiervoor niets meer te ondernemen.

Volgende week (29 maart – 2 april) wordt voorzien in voor- en naschoolse opvang voor kinderen van het lager en kleuters. De scholen voorzien noodopvang overdag voor het lager. Je kan voor de voor- en naschoolse opvang (opnieuw) inschrijven via https://webshopkruibeke.recreatex.be. Gelieve hiervan enkel gebruik te maken als je echt geen andere oplossing hebt. 
De opvang zal doorgaan op school zelf, behalve voor Sint-Petrus. Kinderen van de Sint-Petrusschool worden opgevangen in de opvang van Bazel. 

Voor de paasvakantie (5-16 april) organiseren we noodopvang in bubbels van 10 kinderen per week. We zullen hierdoor niet langer aan elke opvangvraag tegemoet kunnen komen. Hiervoor volgen we de voorrangsregels volgens het draaiboek van Kind en Gezin (voorrang aan ouders in cruciale beroepen en essentiële diensten en kwetsbare ouders). 
Indien je gebruik wilt maken van deze noodopvang, mail je naar huisvanhetkind@kruibeke.be met je opvangvraag + een melding van wat je doet als werk. Deze mails dienen ten laatste maandag 29 maart om 17u bij ons te zijn zodat wij dinsdag 30 maart de concrete planning kunnen maken. Na het opmaken van de planning krijg je nog een bevestigingsmail van ons.

De gemeentelijke sportkampen tijdens de eerste week van de paasvakantie gaan gewoon door. Zij hebben het huidig aantal ingeschreven kinderen kunnen verdelen in weekbubbels van 10 kinderen en voldoen zo aan de regels van hun draaiboek. De koorts van iedereen zal gemeten worden bij toekomen. 

Zieke kinderen en kinderen in isolatie of quarantaine blijven thuis.

Hou het veilig en gezond! We hebben al een lange weg afgelegd samen en we zijn ervan overtuigd dat we ook hier samen weer door komen. 
We hopen in de niet zo verre toekomst iedereen terug op een normale manier te kunnen ontvangen en opvangen!

huisvanhetkind@kruibeke.be
03 740 04 36

Met vriendelijke groeten,

Leen Costermans 
Coördinator Huis van het kind Kruibeke

O.L.Vrouwplein 18 | 9150 Kruibeke
T 03 740 04 36 – 0472 58 12 39 | F 03 740 02 11
huisvanhetkind@kruibeke.be | www.kruibeke.be

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email