phpkEhlyZ_5f0d68e4ae3de_5f0d6930807c2

Kinderopvang Bazel tijdelijk gesloten

Via de website van de gemeente (www.kruibeke.be) vernemen we dat er een besmetting met  Covid-19 is vastgesteld in de kinderopvang van  Bazel in de week van  3 – 7 augustus 2020. Hierdoor blijft de opvang  gesloten tot 23 augustus.

Zondag 9 augustus 2020 – Persbericht

In de kinderopvang van Bazel werd een besmetting met COVID-19 vastgesteld bij een begeleider. De betrokken persoon heeft zich onmiddellijk bij de eerste lichte symptomen op het einde van de week van 3 tot 7 augustus 2020 laten testen en is daarbij positief getest.

“Bij de eerste melding die we hierover ontvingen vandaag, werd een beperkte veiligheidscel bijeengeroepen”, deelt burgemeester Dimitri Van Laere mee. “Er werd onmiddellijk een contactonderzoek gestart. Dit onderzoek gaat na met wie een besmet persoon allemaal contact heeft gehad in de kinderopvang, gerekend vanaf 3 dagen voor de datum van het positieve testresultaat van de begeleider. Omdat we in strikte contactbubbels werken per opvanglocatie, gaat het hier om een vaste, gekende groep van 35 kinderen en enkele begeleiders. Zij ontvingen vandaag allen een persoonlijke telefoon van onze dienst Huis van het Kind. We verspreiden ook een brief via het ouderplatform”.

De kinderen en begeleiders die in de week van 3 tot en met 7 augustus 2020 aanwezig waren, hebben samen gespeeld en worden dus als hoog -risico contact beschouwd. Hen wordt gevraagd om 14 dagen in thuisisolatie te gaan én zich te laten testen bij de eigen huisarts. Hun ouders of andere gezinsleden dienen dit niet te doen, maar blijven best aandachtig voor eventuele ziektetekens, ook als de test van hun gezinslid negatief zou blijken.

Tot zondag 23 augustus 2020 blijft de opvang van Bazel gesloten. “De voornaamste reden hiervoor is dat de voorziene begeleiders eveneens in quarantaine dienen te gaan en er bijgevolg onvoldoende begeleiding beschikbaar is om de opvang veilig en correct te laten verlopen”, licht burgemeester Dimitri Van Laere toe. “Volgens de principes van de contactbubbels staan er volgende week deels andere kinderen op de opvanglijst, maar zonder personeel kunnen we hen natuurlijk niet onthalen. Ondertussen zal de opvanglocatie ook extra grondig worden gereinigd.”

De opvangbubbels van Kruibeke en Rupelmonde blijven gewoon actief. Op maandag 24 augustus start de opvang van Bazel normaalgezien ook terug op.

Meer informatie?

  • Merk je symptomen bij je kind? Contacteer dan onmiddellijk je huisarts of kinderarts.
  • De veelgestelde vragen op de website van Opgroeien: www.opgroeien.be/veelgestelde-vragen-coronavirus
  • Algemene info en veelgestelde vragen op de corona website van de federale overheid. www.info-coronavirus.be Bel 0800 14689 of mail naar info-coronavirus@health.fgov.be.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email