phpiE5fJm_592bdc8d74346_592bdd754109e

Kruibekenaren naar vaccinatiecentrum in Beveren

De burgemeesters van de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht hebben in overleg met de voorzitter van de eerstelijnszone Waasland Noord – Oost beslist om twee vaccinatiecentra op te richten in de regio.  Er zal een vaccinatiecentrum komen in de oude sporthal van Beveren (Klapperstraat) en een tweede in cultuurcentrum ‘De Route’ in Sint-Gillis-Waas.  Deze 2 centra zijn gekozen omwille van hun geografische ligging.  Per 50.000 inwoners kan er slechts een vaccinatiecentrum opgestart worden. Kruibeke moet naar het vaccinatiecentrum van Beveren. Het zal geen eenvoudige opdracht worden om alles vlot te laten verlopen.  Er moet altijd een arts aanwezig zijn; er moeten voldoende gekwalificeerde mensen zijn die een injectie mogen toedienen; er zijn ook heel wat mensen nodig die zorgen voor de administratie.  Men denkt te kunnen werken met drie ploegen, telkens van een twintigtal personen. In totaal is er dus nood aan 120 medewerkers voor de twee centra.

Uiteraard is er ook een probleem wat mobiliteit betreft: o.a. tussen Kruibeke en Beveren is er geen openbaar vervoer ter beschikking.

Volgens burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) gaat men er voor zorgen dat iedereen in het vaccinatiecentrum geraakt.  Men denkt er aan om aparte bussen in te leggen.  De mobiliteitsambtenaren van de betrokken gemeenten gaan zo snel mogelijk samenzitten om een oplossing en een transportplan uit te werken.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email