Fishing on the Snake River

Kortfilm ‘Het Loze Vissertje’

“Het Loze Vissertje” is een project dat ontstaan is uit de pen van Wim Temmerman, Rupelmondenaar, die al meer dan 20 jaar aan de internationale top staat als lichtman o.a. bij grote films als ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Loft’ maar ook bij Hollywoodproducties zoals in ‘Bruges’ en ‘The Fifth Estate’.

Samen met Piet Deyaert die als cameraman al heel wat ervaring heeft met reclamefilmpjes maar ook met videclips van artiesten zoals Angèle, liepen ze al een tijd rond met het idee om samen een eigen project te realiseren.

Dit mondde uit in de kortfilm ‘Het Loze Vissertje’ die gebaseerd is op het eeuwenoude gekende lied dat in alle kleuterscholen nog altijd met veel enthousiasme wordt aangeleerd en veelal ook uitgebeeld.

Het verhaal gaat over een visser, die als het regent, graag zijn lijntje uitgooit in het riet en op een dag in een knotsgek avontuur belandt, waarbij hij strijdt met een ruiter uit de stad om de gratie van een molenarin.

De Polders van Kruibeke, waar uiteraard veel riet aanwezig is, en de nabijheid van de ‘Watermolen’, één van de oudste Europese molens die nog in werking is, waren een uitstekende achtergrond voor dit project.

Na meer dan een jaar op zoek te zijn geweest naar budget werd dit uiteindelijk verzameld en productiehuis Vivi Film zette zich achter het project.  Een cast met Fleur Van Groningen, Wietse Tanghe en Bert Huysentruyt staat voor kwaliteit.  Opvallend is ook dat, met een directe link naar het Middelnederlands, de acteurs dialect zullen spreken.  In de 35-koppige crew zaten ook een pak Kruibeekse mensen zoals Piet Deyaert als DIOP ( Director of photography) en 1ste cameraman. Piet is de kleinzoon van Kamiel Van Mieghem. 2de Cameraman is Pieter-Jan Claessens, zoon van gemeenteraadsvoorzitter Kris Claessens. Daarnaast zijn er ook nog Wim Geyels en Maarten Stoop.  Ook heel wat andere mensen van de ploeg bleken langs de Scheldekant te wonen of hebben er een link mee.

Dit najaar zal je ook in de cinema kunnen genieten van de Kruibeekse polders en de getijdenmolen van Rupelmonde.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email