DSC_2331-1

Vuur onder cultuur

Alle kunstwerken die op openbaar domein staan werden vorig jaar in kaart gebracht. Er werd daarbij een lijst opgemaakt van de kunstwerken die dringend hersteld moesten worden.

Een aantal daarvan zijn ondertussen al onder handen genomen. (Tijl Uylenspiegel, Uil in Rupelmonde, Cosmogolem in Kruibeke, …).  Op de planning staan nu: rondpunt Nederstraat, Torenwachter Rupelmonde, en de zonnewijzer aan de Vogelzang.

Aan het Parkje in de Parklaan tussen de Vilain XIIII-laan en de Wissekerkelaan, bevindt zich een graffititekening. Deze werd in eigen beheer gezet door Krutown. Deze tekening is ondertussen wat verouderd maar binnenkort zal Krutown deze opfrissen met een nieuwe graffititekening.

De gemeente Kruibeke heeft zich geëngageerd om dit jaar 10 mondiale uitdagingen te realiseren. Deze campagne van de Verenigde Naties is door de provincie Oost-Vlaanderen uitgewerkt om gemeentes en steden uit te dagen om aan de slag te gaan met de SDG’s (Sustainable Developmen Goals) en duurzaamheid. In het kader van dit mondiaal project heeft onze bibliotheek beslist om met al haar medewerkers verhalen uit andere culturen in te spreken en deze online te zetten. Schepen Caroline (N-VA) heeft als bevoegde schepen zelf  ook een verhaaltje ingelezen.  Vanaf  begin maart  zou dit op het YouTube-kanaal van de Bibliotheek Kruibeke https://bit.ly/2Mq03Yj te beluisteren zijn.  Aangezien het  verhaal dat Caroline voorleest uit Finland is, zal dit in april langs de andere kanalen (FB, Insta, website) gepromoot worden, meer bepaald op 9/4, de dag van de Finse taal.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email