phpzKjL33_5bd9a3464ef0f_5bd9a363cc57d

Brief Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) i.v.m. Kerkhofbezoek.

Lieve Kruibekenaren

De komende dagen zullen velen van ons naar jaarlijkse gewoonte onze overleden geliefden een bezoek brengen op één of meerdere van onze gemeentelijke begraafplaatsen. In tijden van Corona is dit echter  niet evident. Naast de mondmaskerplicht die momenteel geldt op alle Oost-Vlaamse begraafplaatsen, heb ik beslist om geen bijkomende maatregelen op te leggen voor onze lokale begraafplaatsen. Om een bezoek op een veilige manier te laten verlopen vraag ik jullie wel om alle bestaande veiligheidsmaatregelen correct na te leven.

Verplaats of stel je bezoek uit als je merkt dat het te druk is op het kerkhof.

Kan je toch op een veilige manier de begraafplaats betreden respecteer dan de veiligheidsafstand van 1,5 meter, zelfs indien je een mondmasker draagt. Beperk je contacten met anderen en zorg er zeker voor dat er geen ‘samenscholingen’ van meer dan 4 personen tot stand komen.

Op zaterdag, zondag en maandag a.s zal de gemeente zorgen voor ontsmettende handgel aan de ingang van de kerkhoven. Vergeet dan ook niet je handen te ontsmetten.

Dit zijn bijzondere maatregelen in bijzondere tijden. We zijn genoodzaakt om alle voorschriften zo stipt mogelijk te volgen, zoniet zullen we het virus niet onder controle krijgen met alle negatieve gevolgen van dien.

Ik geloof in jullie burgerzin en hoop samen met jullie dit verschrikkelijke virus zo spoedig mogelijk tot de geschiedenisboeken te kunnen veroordelen.

Wil je meer informatie over de geldende corona-maatregelen neem dan zeker een kijkje op de gemeentelijke website: https://www.kruibeke.be/nieuwsdetail/2883/mondmaskerplicht-op-begraafplaatsen en op https://www.kruibeke.be/thema/2412/thburger-en-welzijnwelzijncoronavirus

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email