OIP (1)

Groen licht voor de Kruibeekse Zomerschool

De gemeente Kruibeke heeft,  na samenspraak met de lokale Onderwijsraad, een dossier ingediend voor de organisatie van een zomerschool.  De zomerschool is een samenwerking van alle basisscholen uit Groot-Kruibeke en de organisatie Jeppa vzw. Deze vzw bestaande uit enthousiaste sportievelingen en professionele denkers,  heeft hiervoor de nodige kennis en ervaring in huis.

Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) ontving nu bericht van het kabinet van minister Ben Weyts dat het ingediende subsidiedossier is goedgekeurd.  De Kruibeekse zomerschool kan dus doorgaan en wel in sporthal De Dulpop van 3-14 augustus.

Ondertussen zijn er voor elke graad toch al wat inschrijvingen en zijn de Kruibeekse diensten ‘Huis van het Kind’ en ‘Welzijn’ de overgebleven plaatsen aan het invullen.

De leerstof is beperkt tot twee essentiële leergebieden / vakken waar het meeste nood aan is.  De dagindeling is tweeledig: 50% leertraject en 50% verrijkingsprogramma (sport, spel en cultuur).  Het moet voor de kinderen een onvergetelijke ervaring worden.   De deelname van de leerlingen is gratis en vrijwillig en meestal gebaseerd op advies van de klassenraad of CLB.

De Vlaamse Regering voorziet een vergoeding van 25 euro per dag per leerling, waarmee lesgevers en werkingsmiddelen vergoed kunnen worden.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email