phpoMtRgI_55d43284674a6

Jeugdlokalen Rupelmonde

Met toestemming van NELE DE SLOOVER  publiceren we hier haar brief die ze namens vzw chiro en scouts op facebook publiceerde i.v.m.de stand van zaken ‘jeugdlokalen in Rupelmonde’

Hallo allemaal,

Hopelijk is iedereen gezond en wel…

Na een lange “radiostilte” bezorgen we jullie graag een update over de nieuwe jeugdlokalen voor de chiro en scouts van Rupelmonde.

De raad van vergunningsbetwistingen deed uitspraak in ons voordeel, hierdoor is de bouwvergunning definitief verkregen en is er een belangrijke horde genomen.

Dit betekent helaas nog niet dat we kunnen starten, hiervoor moeten nog 2 horden genomen worden: een beschrijvend bodemonderzoek en het vinden van een aannemer.

Er is een oriënterend bodemonderzoek uitgevoerd op het vroegere “stort van Repmonde” (de grond die links van de bouwgrond in de Broekstraat ligt).

Zoals te verwachten was, door de historiek van de grond, is er een ernstige vervuiling vastgesteld waardoor de grond verder onderzocht moet worden via een zogenaamd beschrijvend bodemonderzoek; voor dit onderzoek werden de gepaste stappen reeds gezet.  Ook de bouwgrond van de jeugdlokalen zelf wordt onderzocht.

Als vzw vinden we het uiteraard zeer jammer dat we hier anno 2020 nog mee worden geconfronteerd terwijl de gesprekken met het gemeentebestuur (eerst met het vorige, momenteel met het huidige) over deze gronden al lopen sinds 2012.

Het gemeentebestuur heeft ons verzekerd dat al het mogelijke wordt gedaan om zo spoedig mogelijk groen licht te krijgen.  We hopen di samen met jullie van harte.

Daarnaast moet er nog een aannemer worden gevonden; omdat de gemeente bouwheer is moet dit gebeuren via een openbare aanbesteding.

Een eerste aanbestedingsronde heeft geen offerte opgeleverd.

Vanaf midden december zal de openbare aanbesteding terug opengesteld worden en kunnen geïnteresseerde aannemers het dossier opvragen en intekenen op het project.

Als je een aannemer kent, kan je hem steeds adviseren om het dossier op te vragen zodat we een stap dichter komen bij de de effectieve bouw van de jeugdlokalen.

We hadden jullie in deze lastige corona tijden graag kunnen melden dat alles rond is en dat er binnenkort gestart wordt met de bouw maar spijtig genoeg zullen we nog wat langer geduld moeten hebben.

Als je nog vragen hebt mag je mij altijd contacteren

Vriendelijke groeten en blijf gezond!

Namens vzw chiro scouts Rupelmonde                                                                            

de Sloover Nele                                                                                                           0498/46.00.54                                                                                           desloovernele77@gmail.com

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email