phpOFsuww_5ce6a5245e0f2_5ce6a58dde5ae

Speelgoed ontlenen in Kruibeke

Het Huis van het kind Kruibeke laat weten dat je voortaan speelmateriaal kan ontlenen bij de speel-o-theek (= vergelijkbaar met een bibliotheek maar dan met speelgoed).  Er is een gevarieerd aanbod ter beschikking voor kinderen van 0 tot 12 jaar : gezelschapsspelletjes, steps, wave boards, puzzels, babyspeelgoed, buitenspeelgoed, muziekinstrumenten, bouwdozen,…

In het verleden bestond In Kruibeke ook reeds een speel-o-theek voor de onthaalouders, opgericht in het kader van de werking van de toenmalige werkgroep “Rechten van het Kind”.

Hoe werkt de speel-o-theek practisch?

Je kan 3 stukken speelgoed ontlenen voor een periode van 4 weken. Alle speelgoed wordt steeds ontsmet en hygiënisch bewaard. Het lidmaatschap is helemaal gratis. Je vindt de speel-o-theek in de Geeraard de Cremerstraat 36 in Rupelmonde. Ze zijn elke twee weken open op woensdagnamiddag (in de oneven weken) van 14 tot 17 uur. Zo zijn ze open op 7 oktober, 21 oktober,… Op feestdagen is de speel-o-theek gesloten. 

Om de werking van deze speel-o-theek bekend te maken, organiseert “het Huis van het kind Kruibeke” een tekenwedstrijd voor alle kinderen tussen 0 en 12 jaar die in Kruibeke wonen of naar school gaan.

Er wordt gevraagd een tekening te maken van je lievelingsspeelgoed!  Je kan tot en met 31 oktober 2020 je tekening inleveren via de brievenbussen van het gemeentehuis of OCMW of binnenbrengen in de Speel-o-theek.  Het wedstrijdformulier vinden jullie op www.kruibeke.be onder de rubriek “Huis van het Kind Kruibeke”.   Alle deelnemers krijgen een kleine verrassing. De leukste en origineelste tekeningen winnen nog een extra verrassing.

Verder is men ook nog op zoek naar een leuke naam voor deze speel-o-theek.

Heb jij een goed idee? Noteer jouw voorstel dan in het vakje op de tekening.   Veel succes!

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email