afscheid

Flor Van de Velde overleden

In Zwijndrecht overleed vorig weekend Flor Van de Velde op 81-jarige leeftijd. Dat Flor onderwijzer zou worden stond in de sterren geschreven. Volgens burgemeester Dimitri Van Laere, die leerling was bij Flor, was hij één van die leraars die je nooit zal vergeten. Flor kon mensen begeesteren met zijn verhalen. Hij kon interesses bij je opwekken die je een leven lang meedroeg en hij leerde je fier te zijn op je afkomst en je omgeving.

Naast het onderwijs was Flor heel erg actief in sportmiddens. Jean-Marie Pfaff ziet hem als zijn ontdekker die hem nooit in de steek zou laten. Als wielercommentator tilde hij – aldus José De Cauwer- sportverslaggeving naar een hoger niveau. 

Ook in Kruibeke was hij een graag geziene figuur. Zo was hij een tijdje voorzitter van de Kruibeekse worstelclub ‘Willen is Kunnen’ (WIK) en presenteerde hij regelmatig sportevenementen; hij becommentarieerde vakkundig, met enorm veel enthousiasme en met kennis van zaken de legendarische wielerkoersen van Hoogstraatkermis.   Zijn liefde voor de wielersport kwam verder tot uiting in zijn talrijke boeken over de rijke wielergeschiedenis van het Waasland o.a. ‘De Peet’, ‘Het Wielerleven zoals het Was’,’ Leven met Wielersport’, ‘Spurten naar de Jaren Zeventig’. In totaal meer dan 7000 pagina’s.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email