cxc_plp_32x92

POLDERCROSS GAAT DOOR MAAR OP EEN ANDERE LOCATIE en ZONDER PUBLIEK.

De Poldercross van Kruibeke gaat dit jaar door op zaterdag 3 oktober in plaats van op zaterdag 10 oktober.  Dit is, volgens organisator Vernimmen, een bewuste keuze.  Op 11 oktober vindt in het Nederlandse Gieten immers al de Superprestigecross plaats.  Door de Poldercross een week naar voren te verschuiven is er in dat weekend nu ook een veldrit en zijn er geen twee wedstrijden meer in één weekend.

De Cross gaat bovendien door op een andere locatie nl. de Kleiputten van Argex.  De organisatoren, die alles zo veilig mogelijk willen laten verlopen, laten geen publiek toe bij dit evenement.   Deze beslissing werd genomen in overleg met het gemeentebestuur van Kruibeke en burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA).

De cross gaat ook door onder strikte coronamaatregelen.  Enkel de mannen en vrouwen elite zullen die dag hun wedstrijd afwerken.  Er staan geen jeugdreeksen op het programma. 

Zo wordt het aantal mensen op het parcours tot een strikt minimum beperkt.  Er staan geen viptenten en dergelijke opgesteld.  Enkel de personen die echt noodzakelijk zijn om de cross te kunnen laten doorgaan, mogen op het parcours aanwezig zijn.  De nieuwe locatie, die al door KBWB is goedgekeurd, kan perfect afgesloten worden zodat er geen publiek langs het parcours kan samen komen.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email