phps12p2o_59c4f6ed218a3_59c4fa0a967f6

Reactie F.C. Koninklijke Jong Vlaanderen op berichtgeving over de overeenkomst tussen gemeente Kruibeke en de club.

Er was tussen de gemeente Kruibeke en KJV een geschil ontstaan, waarvan de start dateert van reeds 5 jaar geleden. Steeds was KJV vragende partij voor een oplossing.

Na wederzijds en constructief overleg bereikten het bestuur van KJV en het nieuwe gemeentebestuur nu eindelijk een eerlijk akkoord over de regeling van de openstaande schuld en over de aanpak van de oorzaak ervan.

Beide partijen wensten de betwistingen te beëindigen binnen het wettelijke kader.  Belangrijk hierbij was de overtuiging van de gemeente dat de club een belangrijke rol speelt  in het welzijn van de jeugd, de spelers, de vrijwilligers en de supporters van de club.   FC Jong Vlaanderen was er bovendien van overtuigd een ‘ijzersterk’ dossier te hebben indien de zaak voor de rechtbank betwist zou worden.

KJV Kruibeke reageert hierbij op een aantal eenzijdige artikelen in diverse media. In deze artikelen wordt de gemeente beschouwd als de ‘redder’ van de club, terwijl ze in het verleden voor een groot stuk ook de oorzaak is geweest van de problemen.

KJV Kruibeke stelt:

  1. De schuld is vooral ontstaan door de hoge facturen voor elektriciteit en gas, die voor onze club onbetaalbaar werden.  Verouderde licht- en elektriciteitsinstallaties en een kantine en kleedkamers zonder enige isolatie waren al sinds 5 jaar het discussiepunt  tussen beide partijen.
  2. De gemeente beloofde de club al 5 jaar om iets te doen om de steeds duurder wordende energiekosten te drukken (LED en isolatie), maar het bleef jammer genoeg bij deze loze beloftes; de club kon de torenhoge facturen niet meer betalen.
  3. Ten einde raad besloot KJV om geen nutsfacturen meer te betalen tot de problemen eindelijk zouden aangepakt worden.
  4. Het was pas toen het huidig gemeentebestuur aan het roer kwam, dat onder impuls van burgemeester Dimitri Van Laere, de knelpunten één voor één oplossingsgericht werden aangepakt.

Momenteel wordt het dak en de elektrische binneninstallatie van de kantine en kleedkamers vernieuwd.

  • Het bedrag van 50.000 € dat in de media vermeld wordt, is onjuist! Het betreft een significant lager bedrag, dat de club nu met haalbare maandelijkse schijven zal aflossen.

De club wenst aan te geven dat zij momenteel al haar financiële verplichtingen nakomt en verder ook kerngezond is.  De nieuwe bestuursploeg van KJV Kruibeke kijkt met dit akkoord opnieuw vooruit en bouwt zo aan een gezonde sportieve toekomst van Jong Vlaanderen.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email