phpik8ySV_596f054d170fd_596f05f3ccd83

Practische probleemjes tijdens GR van 30/11/20

Hoe organiseer je een ‘geheime stemming’  tijdens een online-gemeenteraad?

Tijdens de gemeenteraadszitting van 30.11.2020 kwam het op een gegeven moment  tot een probleempje toen door de  oppositie gevraagd werd een ‘geheime stemming’ (met briefjes dus) te houden.  Het ging toen immers over personen en dan moet er geheim gestemd worden.  

Maar hoe doe je dat bij een onlinevergadering waarbij de deelnemers niet samen zitten en je toch het geheim van de stemming moet kunnen garanderen?

Ter plekke kon – na enig opzoekingswerk- geen oplossing gevonden worden en werd beslist om het punt naar de volgende gemeenteraad te verplaatsen en een praktische oplossing te zoeken voor ‘geheime stemming met briefjes’.

Tweede probleem: sommige raadsleden die – met respect voor de ‘social distancing’ in een gemeenschappelijk lokaal vergaderden, moesten nog terug de weg op naar huis en aangezien het al kwart voor twaalf was ging de avondklok bijna in.

Hierdoor werd de vergadering ‘vroegtijdig’ afgesloten en beloofde burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA )de antwoorden op de niet-behandelde bijkomende agendapunten schriftelijk aan de betrokken raadsleden te bezorgen .

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email