phpvcsdbs_5a00608b24fff_5a0060a492a3a

Leuk om weten

Meer groen … doen!!!

De gemeente maakt werk van vergroening door restzones van verkavelingen aan te pakken, in samenspraak met de bewoners.  Zo is gestart met een eerste project in Bazel, langs de Kerkwegels.  Alle inwoners kregen een voorstel met de vraag om hun mening en mogelijke andere ideeën. door te geven. Het gemeentebestuur luistert naar de wensen van de omwonenden.

De Graventoren in Rupelmonde

Er is werk gemaakt van een betere toegang tot de Graventoren in Rupelmonde.  De mensen van de technische dienst hebben dit werk uitgevoerd; ze mogen er terecht trots op zijn.  Het monument komt nu nog beter tot zijn recht.

Toekomstmuziek

De muziekacademie van Bazel zal tijdelijk verhuizen naar het oude KBC-kantoor onder het Heemkundig Museum Wissekerke.  Dit in afwachting tot zij kan verhuizen naar De Brouwerij in Kruibeke.  Hierna komt dan extra ruimte vrij om de  BKO (= Buitenschoolse Kinderopvang) te Bazel uit te breiden met de gelijkvloerse verdieping van het oude gemeentehuis.  Het parkeren zal logischer en veiliger gemaakt worden door een volledige herinrichting van het pleintje.

Zoekopdracht

Wij zoeken een mooie bestemming voor het hele oude gemeentehuisje in Bazel, het gebouwtje met de trappen op het Koningin Astridplein.   In afwachting wordt het dak hersteld.

Terugkijken naar  …

De gemeente ontving het oude bedrijfsarchief van de Chantier Naval de Rupelmonde uit handen van de familie Verbraken-Chardôme.  Dit archief biedt een unieke inkijk in één van de grootste bedrijven die in onze gemeente actief geweest is.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email