20181010_125522

‘Van Steen tot Steen’

In 2022 opent het hernieuwde en verjongde kasteel Wissekerke haar deuren.  Vanaf dat ogenblik wordt Gravin Sophie Louise Zoë de Feliz (1780-1853) de gastvrouw die de bezoekers onvangt.  Dit alles in het kader van het project “Van Steen tot Steen langs de Schelde”.  Hierbij worden de toeristische troeven van de Scheldevallei en haar kastelen onder de aandacht gebracht en in de kijker gezet.  Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme bouwen hier een netwerk van erfgoedsites uit met bijzondere aandacht voor de kastelen van Wissekerke, Bornem en Laarne.  Wat kasteel Wissekerke betreft is het dan ook de bedoeling dat het kasteel en de ruimere omgeving vanaf de zomer 2022 maximaal worden opengesteld voor bezoekers.

Het is tevens de bedoeling dat alle Kruibekenaren de gelegenheid krijgen om mee te werken aan de verdere uitbouw van project ‘Van Steen tot Steen’. Zowel professionelen als amateurs kunnen samen aan de slag.  Je kan ‘meedenken’ over de toekomst van het kasteel of ‘meedoen’ aan de vernieuwing (illustraties of kostuums maken, spelen in filmpjes, stemmen inspreken of opnemen,…).

Alles wordt verder uitgewerkt tussen januari 2021 en december 2021 door het ontwerpbureau samen met alle  ‘doeners’ en ‘denkers’.  De uitvoering van het hele project door de ‘doeners’ gebeurt vanaf  januari 2022.

De opening van het bezoekersparcours is gepland in de zomer van 2022.

Ben je benieuwd naar de eerste ideeën en de visie van de architecten en ontwerpers?  Wil je zelf een inbreng doen als ‘denker’ of ‘maker’ van het kasteel? Neem dan deel aan de online kick-off Kasteel Wissekerke op zaterdag 28 november 2020 om 14u.stipt en dit via Zoom.

Reserveer online voor 21 november 2020 via www.kruibeke.be/vriendenvanhetkasteel  en ontvang na inschrijving de link naar de Zoom – Online.kick-off.

Iedereen is welkom!

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email