phpRwSTtL_5f4cff7343d70_5f4cffa8e07f6

Venstertekeningen in Kruibeke

De gemeente Kruibeke roept haar inwoners op om, in het kader van #KruibekeSolidair, venstertekeningen te maken.  Hiermee wil de gemeente trachten een aangename, vrolijke en solidaire verbinding te maken tussen de Kruibekenaren.

Om dit op korte termijn te realiseren kregen 1200 kinderen uit de lagere scholen allemaal een vensterstift mee naar huis.  Hiermee kunnen ze onmiddellijk aan de slag gaan en kunnen ze zo vrolijke tekeningen door de ganse gemeente slingeren.  Het is bovendien een leuke vakantieactiviteit.

Terzelfdertijd gaan een aantal lokale illustratoren aan de slag op diverse locaties in Kruibeke: de molenaarswoning in Rupelmonde (Marie Vandevoorde), het voormalige KBC-kantoor in Bazel (Michel Michiels), en in de Brouwerij te Kruibeke (Katrien Vernimmen).

De leerlingen van de tekenacademie mogen hun fantasie uitleven op de ramen van het gemeentehuis, de bibliotheek en kasteel Wissekerke.

We kijken er naar uit en hopen dat mensen zich hierdoor nog meer met mekaar verbonden voelen in deze eindejaarsperiode;  het is bovendien een initiatief om de vereenzaming tegen te gaan.  

Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) roept alle Kruibeekse inwoners op om op de eigen ramen een tekening, een hoopvolle tekst of nieuwjaarswens te plaatsen.

Samen aan de slag voor een hoopvol 2021… 

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email