rupelmonde

Voetgangerszone aan kade Rupelmonde

Persbericht Gemeente Kruibeke – Pleidooi voor hoffelijkheid

Vanaf 1 juli 2020 wordt de zone aan de kade in Rupelmonde omgevormd tot een voetgangerszone. Dit is nodig om de verkeerssituatie voor iedereen duidelijk te maken, zeker nu de zomervakantie nog extra dagjestoeristen via de Schelde langs Rupelmonde zal leiden. Met kleurrijke infoborden worden fietsers en voetgangers aangemaand om hoffelijk en respectvol met elkaar om te gaan. 

De kade aan Rupelmonde is een populaire zone voor zachte weggebruikers. Het is er heerlijk kuieren langsheen de Schelde richting Polders van Kruibeke. Bovendien passeer je er langs het toeristisch patrimonium van het dorp en meert ook de veerdienst er aan. Deze combinatie zorgt op zonnige dagen voor een gezellige drukte. “Helaas merkten we de laatste tijd dat niet alle weggebruikers even respectvol zijn voor elkaar”, deelt burgemeester Dimitri Van Laere mee. “Met de ‘staycation*’ in het vooruitzicht, willen we hier preventief en op een positieve manier verandering in brengen. Dat doen we enerzijds door een voetgangerszone te creëren en anderzijds door een hoffelijkheidscampagne te starten.”

De voetgangerszone strekt zich uit vanaf de Gelaagstraat tot (en met) het Mercatoreiland, en vervolgens tot aan de CNR-site (Centrum Nautisch Rupelmonde). In een voetgangerszone mogen voetgangers zich over de ganse breedte begeven. Fietsers mogen er enkel stapvoets, namelijk tegen maximaal 10 km/u, door rijden. Met deze gedragsregels wordt het bijna onmogelijk om nog tegen elkaar op te botsen of onveilige situaties te creëren.

De campagne die gelijktijdig wordt gelanceerd, roept op om hoffelijk te zijn onder het motto ‘Wees een toffe peer in het verkeer’. Deze zelfde borden zullen systematisch ook verschijnen op andere plaatsen waar diverse weggebruikers in elkaars vaarwater komen. Na het invoeren van verschillende woonerven, zones 30 en een eerste fietsstraat, neemt het lokaal bestuur Kruibeke met deze voetgangerszone een bijkomende stap in een modern, veilig mobiliteitsbeleid.

  • staycation is een vakantie in eingen buurt, streek, land.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email