DSC_2249

De torenhaan is terug!

Toen in februari 2017 de torenhaan van de kerk in Kruibeke door een zware storm beschadigd werd was het niet de bedoeling dat deze 3 jaar niet meer op de kerktoren zou staan.  Nadat de brandweer de volledig omgeplooide haan verwijderd had,  kwam men tot de ontdekking dat ook het kruisbeeld, waarboven de haan stond,  in zeer slechte staat was en volledig moest hersmeed worden.

De procedure om subsidies te verwerven voor de restauratie van beide symbolen duurde echter vreselijk lang.  Als men dit op voorhand had geweten zou de kerkfabriek, bij monde van voorzitter voorzitter Julien Maes, er zeker voor gekozen hebben om een voorlopig kruis op de toren te plaatsen.

Maar vorige week was het dan eindelijk zover.  Het nieuwe kruisbeeld en de haan werden op een veilige manier, met behulp van een grote kraan,  terug geplaatst. 

De inwoners van Kruibeke kunnen terug zien van waar de wind komt.

Ondertussen kijkt men al uit naar de start van de buitenrestauratie van de kerk.  Normaal gaan deze werken eind september van start.  De dakgoten worden hernieuwd en de leien van het dak worden aangepakt (ca. 250 m2).  Aansluitend worden alle gevels gereinigd en worden 56 glasramen hersteld.

De kerk wordt terug een échte blikvanger met nu al een trots blinkende haan op de torenspits.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email