Corona-ei

Een leuke oproep : doe mee…!

Onze burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) kreeg volgende oproep vanuit Spanje, met de vraag om deze door te spelen aan de inwoners van Kruibeke.

In 2020 tijdens de eerste golf van de corona crisis zijn wij verhuisd van Vlaanderen naar Spanje Orxeta, ( een klein bergdorpje met een oudere bevolking gelegen tussen grotere steden zoals Villajoyosa, Benidorm en Finestrat).

Tijdens mijn eerste 3 maanden te Spanje ben ik 3 maal moeten terugvliegen naar België om eerst mijn vader te begraven, later mijn moeder en korte tijd nadien mijn jongere gehandicapte broer.

Over de ganse wereld heeft het corona virus hard toegeslagen onder arm en rijk, economisch en familiaal, de wereld kreunt om er weer bovenop te geraken met als streefdoel een normaler leven.

Om deze reden ben ik onlangs van start gegaan met het creëren van een tijdscapsule hier in ons bergdorp. De creatie betreft het grootste corona Ei ter wereld met een hoogte van 5 m.40 en een omtrek van 12 meter, die verwijst naar het nieuwe leven na de corona pandemie. Ik ben nu nog bezig aan de kroon op het eitje en dan werk ik de binnenzijde van de tijdscapsule af. Van zodra de kroon op het eitje staat zou de President van de regio Valencia dhr. Ximo Puig en naar ik heb vernomen de koningin Laetitia van Spanje een bezoek brengen aan het kunstwerk.

Gans de wereld zal kunnen brieven schrijven en zijn hart luchten en alvast roep ik bij deze gans Vlaanderen op om hun anderhalf jaar van corona pandemie neer te pennen in een brief en op te sturen naar onze kleine gemeente hier in Spanje waar wij alle brieven zullen deponeren in gesloten kisten en plaatsen in de tijdscapsule achter slot en grendel. Pas in het jaar 2030 wordt het eitje geopend en alle brieven tentoongesteld.

Mag ik als Vlaamse Belg de eer en de gunst vragen van onze eerste Minister dhr.Alexander De Croo om als Belg hierin een voorbeeld te zijn en als eerste een brief te sturen aan onze tijdscapsule hier in Spanje? Mag ik de gunst vragen om met een positieve blik naar de toekomst te kijken en via het parlement een oproep te doen voor dit statement aan alle parlementairen?

Alvast onze dank aan de Belgische en Vlaamse regering om een voortouw te nemen in dit initiatief.

Bij deze zal ik proberen alle Vlaamse Burgemeesters te mailen om hun deelname voor dit initiatief te verspreiden onder hun bevolking.

Alle steun hierin is welkom!

Mijn allerbeste groeten,

Enca Caen en Chantal Maebe.

Meer info en foto’s kunnen bekomen worden op mijn FB pagina Enca Enzo Caen.

Brieven kunnen gestuurd worden naar onderstaand adres:

 ” El Huevo de Orxeta”

Ayuntamiento Orxeta

Plaza Doctor Vicente Lino Ferrándiz, 1,

03579 Orcheta,

Alicante España.”

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email