phpJOX2th_5f23de5cad178_5f23defce786a

Het strand van Rupelmonde?

Volgens burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) liggen er nog heel wat plannen op tafel m.b.t. de toekomst van Rupelmonde.  Zo zijn er plannen voor een ondergrondse parking op het Kerkplein. ‘Ook de kaai van Rupelmonde biedt nog heel wat aantrekkelijke mogelijkheden’ aldus de burgemeester.  Zo wordt er al luidop gedroomd van een “Rupelmondse Plage”: een stukje strand aan de Schelde. 

De herinrichting van het Eilandje met een origineel evenementenplein is volop bezig.  Daar waar het Gildenhuis en de jeugdlokalen stonden komen nu nieuwe woongelegenheden en een gemeentelijke zaal; de historische gevel blijft echter behouden.  Het nieuwe ’t Stadhuys wordt hopelijk opgeleverd op het eind van de maand. 

Wel komen er ook nog enkele lastige momenten met o.m. de heraanleg van de Kloosterstraat en de G. De Cremerstraat. Ook enkele nieuwe woonprojecten staan nog op stapel. Wat de jeugdlokalen betreft blijft het wachten op de resultaten van een aantal bodemonderzoeken.

Kortom, er leeft en er gebeurt wat in Rupelmonde.  Het toekomstbeeld van Rupelmonde oogt voor de bewoners en voor de toeristen bijzonder hoopvol. .

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email