phpLmpegU_55d570758f291

Jeugd positief over GAS-reglement

De Jeugdraad van Kruibeke geeft een gunstig advies m.b.t. het invoeren van een GAS-reglement in Kruibeke en Temse.

Voor wie niet bekend is met de materie even deze toelichting: GAS staat voor een Gemeentelijke Administratieve Sanctie. Het is een boete die een gemeente kan opleggen voor inbreuken op haar gemeentereglement. Het is een instrument om op lokaal niveau een antwoord te bieden aan de problematiek van openbare overlast.

Kruibeke was één van de weinige gemeenten waar dit systeem nog niet bestond. Daar komt nu verandering in door de invoering van zo’n GAS reglement. De goedkeuring van zo’n reglement moet gestemd worden op de gemeenteraad. Diverse inspraakorganen geven hun advies.

Namens de Jeugdraad laat voorzitter Dries Van Wouwe nu weten dat het reglement voldoende aangepast is aan de hedendaagse situatie in Kruibeke en bij uitbreiding de politiezone Kruibeke-Temse.  Volgens de jeugdraad  is er aandacht besteed aan spelende kinderen, de rol van de jeugdverenigingen en de vrijheid van de jeugd in het algemeen.

Zij vragen wel voldoende aandacht voor de opleiding van de ambtenaren die de overtredingen moeten vaststellen en vragen dat deze bij voorkeur bij mogelijke inbreuken in dialoog gaan met de jongeren en de jeugd.

Zij gaan ervan uit dat dit GAS-regelement op regelmatige basis wordt geëvalueerd en bijgestuurd wordt zodat het aangepast blijft aan de hedendaagse situatie.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email