phpxQe2V1_55d42d54b847d

Oktober activiteiten in Kruibeke

  • De gemeente Kruibeke organiseert van maandag 12 oktober tot en met donderdag 15 oktober in samenwerking met Rato vzw vangnachten voor zwerfkatten.  Het vangen van de katten gebeurt in speciale bakken met lokvoer.  De katten die gevangen zijn worden door een dierenarts onderzocht en onvruchtbaar gemaakt.  Vooraleer ze terug worden uitgezet krijgen ze een herkenningschip in hun oor. Heb je een huiskat die buiten loopt, doe ze dan een halsbandje om zodat ze herkenbaar is of hou ze gedurende deze nachten gewoon binnen. Voor meer info: milieu@kruibeke.be
  • De kermis in Rupelmonde gaat door op zaterdag 10 tot en met maandag 12 oktober telkens vanaf 14 uur op het Mercatorplein. Er is mondmaskerplicht.
  • In de week van de Fair Trade van 7 tot 17 oktober staan heel wat producten in promotie in de Oxfam Wereldwinkel  (O.L.Vrouwplein 20a – Kruibeke). Met deze producten wordt een eerlijke en duurzame handel gepromoot. Spring gerust eens binnen en neem een kijkje en doe een koopje.  Open op woensdag van 09-16u.00, vrijdag van 14-17u.00 en zaterdag van 10-16u.00). 
  • Op het platform www.goedgeknot.be kan je je eenvoudig registreren als houtaanbieder of knotter.  Daar vind je ook alle noodzakelijke informatie.
  • Gratis Coronalert-app – Wanneer je deze app hebt geïnstalleerd word je verwittigd wanneer je nauw contact hebt gehad met een andere Coronalert-gebruiker die positief testte op het coronavirus.  Wanneer je zelf positief zou testen kan je anoniem je nauwe contacten waarschuwen.  Verwittig je arts dat je de app gebruikt wanneer je getest wordt.  Dan kan deze het resultaat ook in jouw app verwerken.  Verdere informatie : www.coronalert.be
  • Van 1 tot 10 oktober kan je in Kruibeke, over gans de gemeente verspreid, mooie boodschappen, aanmoedigingen, quotes vinden op vensters, deuren, muren, opritten … en dit in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Met deze actie wil Kruibeke en haar inwoners zich samen inzetten op het verhogen van onze veerkracht.   Het coronavirus heeft niet alleeen invloed op onze fysieke gezondheid maar ook op onze psychische gezondheid.  Om deze moeilijke tijden op een goede manier door te komen hebben we veerkracht nodig. Vrijwilligers, handelaars, organisaties,… zorgden ervoor dat “samen veerkrachtig” zichtbaar is in het straatbeeld.  Geniet ervan.
  • Tussen 12/10 en 30/10 worden door Aquafin herstellingswerken aan de riolering uitgevoerd in de Temsestraat tussen de Nieuwstraat en A. Roelenslaan. Gemotoriseerd verkeer is in die periode onmogelijk; voetgangers en fietsers kunnen passeren.   De begraafplaats Rupelmonde blijft bereikbaar. Wat de lijnbussen betreft : de halte centrum Rupelmonde wordt tijdens deze werken niet aangedaan.
  • Ronde van Vlaanderen op 18 oktober 2020 . Op zondag 18 oktober passeert de Ronde van Vlaanderen in Kruibeke. Het gemeentebestuur raadt haar inwoners aan om de koers live te volgen op Sporza vanaf 9 uur.  Een volksfeest met randevenementen is niet toegestaan.. Het parcours loopt in onze gemeente langs de Burchtstraat, Molenstraat en Beverenstraat.  Het gemeentebestuur besliste in overleg met Flanders Classics om geen publiek toe te laten aan de aankomst, aan de kasseistroken of op de hellingen en raadt iedereen af om langs het parcours te gaan staan. Indien je langs het parcours woont, kan je uiteraard supporteren, rekening houdend met de strijd tegen het coronavirus : handhygiëne, hou afstand (min. 1,5 meter) en draag een mondmasker.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email