phpSjSsVd_55d572b63dbd4

Subsidie Noodwoningen goedgekeurd.

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, kent aan 73 projectvoorstellen een totaal van 11.026.338,72 € euro aan subsidies toe voor de realisatie van noodwoningen.

In juni 2020 werd een eerste projectoproep voor noodwoningen in Vlaanderen gelanceerd. Met deze projectoproep wordt het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van (al dan niet bestaande en/of verplaatsbare) noodwoningen gestimuleerd. Het Vlaamse Gewest neemt 50% van de kosten voor zijn rekening.

Via deze cofinanciering worden lokale besturen ondersteund bij de herhuisvesting van gezinnen en alleenstaanden die bijvoorbeeld door een ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring of een uithuiszetting hun woning dienen te verlaten.

Een noodwoning biedt een tijdelijke woonoplossing als antwoord op een plotse of urgente materiële woonbehoefte. Het verblijf is beperkt in duur en gericht op doorstroming naar een duurzame woonoplossing.

De gemeente Kruibeke ging in op deze oproep met het voorstel om volgende panden opnemen in de aanvraag in de categorie renoveren en inrichten:

  • G. de Cremerstraat 36 (3de verdiep), Rupelmonde: beide crisisstudio’s
  •  Kruibekestraat 14 (Poortwoning). 

Vandaag kreeg de gemeente bericht dat voor Kruibeke 29.979,57 € aan subsidie voor de realisatie van noodwoningen werd goedgekeurd. Met dank aan minister Mathias Diependaele (N-VA).

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email