phpmKF6qF_57985fdfb0738_5798603a096d5

Weetjes uit de ‘nieuwsbrief van de gemeente’.

Herdenking 11 september.

Voor de negentiende keer op rij herdenken we in onze gemeente op 11 september alle mensen van de verschillende veiligheidsdiensten die omgekomen zijn bij het uitoefenen van hun beroep. Je kan de herdenking dit jaar enkel digitaal volgen. Ook alle manschappen die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van anderen verdienen een hart onder de riem tijdens deze jaarlijkse herdenking.

Door het coronavirus kan er dit jaar geen publiek aanwezig zijn tijdens de hulde. Toch vinden we het belangrijk om deze traditie op een andere manier te laten doorgaan. We nodigen u van harte uit om de herdenking om 11 u live te volgen via www.facebook.com/gemeentekruibeke.

Zaterdag 19 september: ‘ World Cleanup Day

Op World Cleanup Day bundelen mensen van over de hele wereld hun krachten om onze planeet mooier te maken. Help jij mee in Kruibeke? Steek jij de handen uit de mouwen? Door deel te nemen zorg je voor meer propere straten, speelpleinen en parken. Bovendien maak je een leuke wandeling doorheen de gemeente.

Hoe deelnemen?

Omwille van de coronamaatregelen pakken we het dit jaar anders aan. Schrijf je in via het e-loket en laat ons weten in welke buurt jij en je bubbel gaan opruimen op zaterdag 19 september tussen 9.30 en 11.30 uur. Indien je dit wenst, kan je vuilniszakken, grijpstokken, fluohesjes en/of handschoenen ontlenen.

Na afloop ontvangen alle helpers een jeton waarmee ze een ijsje kunnen afhalen.

Woensdag 16 september: infomoment vrijwilligers Dienst Welzijn

Wil je graag als vrijwilliger voor de Dienst Welzijn aan de slag? Kom dan op woensdag 16 september naar één van de infomomenten rond vrijwilligerswerk in Kruibeke. Daar krijg je uitleg over onze verschillende projecten en de vrijwilligers die we zoeken.  Wegens corona zijn de plekken beperkt en vragen we om vooraf in te schrijven.

Waar zijn we naar op zoek?

  • Vrijwilligers om huiswerkmomenten te ondersteunen                                                                 
  •  Taal-, ontmoetings- en telefonische buddy’s
  • Vrijwilliger voor ons rap-op-stapkantoor (laagdrempelig en sociaal reisbureau)
  • Creatieve duizendpoten, kok, klusser, sporter, …
  • Vrijwilligers voor de speel-o-theek (uitleendienst voor speelgoed)
  • Vrijwilligers om huizen te zoeken voor de bewoners van het lokaal opvanginitiatief                  
  • Verslagnemers tijdens vormingssessies

Praktisch informatie infomoment vrijwilligerswerk

Woensdag 16 september – 14u, 16u, 18u of 20u – Graanzolder, OCMW Kruibeke, Kruibekestraat 12, 9150 Bazel

Schrijf je vooraf in via inloophuis@kruibeke.be.

Zondag 15 november: Kunstendag voor Kinderen – De huiskamerversie

De leukste dag van het jaar komt eraan! Op zondag 15 november is het Kunstendag voor Kinderen, dé cultuurhoogdag op maat van gezinnen. Inschrijven voor deze huiskamerversie doe je nog voor 15 september.

Is je kroost tussen 6 en 12 jaar? Dan hebben we heerlijk kunstige workshops voor hen in petto: niet zomaar een werkje na-knutselen of een populair liedje leren tokkelen, wél enkele multidisciplinaire doe-opdrachten geïnspireerd op bestaande kunstwerken en kunstenaars.

Schrijf je kind(eren) vóór 15 september in  via cultuur@kruibeke.be. In oktober ontvang je alle informatie.

Sluit aan bij de Vrienden van kasteel Wissekerke!

Kasteel Wissekerke begint aan een nieuw tijdperk. Het wordt een van de trekpleisters in het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. Dat zet de toeristische troeven van de Scheldevallei en haar kastelen in de kijker.

Maak van ons kasteel ook het jouwe!

Heb je een zot idee voor het kasteeldomein? Goesting om de vroegere bewoners tot leven te brengen met filmpjes, audioverhalen, teksten en tekeningen?  Sluit aan bij de Vrienden van Kasteel Wissekerke! Je bepaalt zèlf hoe je jouw engagement invult, wanneer of hoe intens je samenwerkt. Je kan meedenken over de toekomst van het kasteel of meedoen aan de vernieuwing ((illustraties of kostuums maken, spelen in filmpjes, stemmen inspreken of geluiden opnemen, …)

Kriebelt het om aan de slag te gaan? Heb je nu al ideeën of vragen? Vertel het ons via het e-formulier op www.kruibeke

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email