de-cremerstraat

De rioleringswerken in de G. De Cremerstraat in 2022.

Momenteel zijn de voorbereidingen m.b.t een wegenis- en rioleringsproject in de Geeraard De Cremerstraat volop aan de gang. De werken verlopen in samenwerking tussen de gemeente Kruibeke en Riopact.

De werken hebben tot doel de Geeraard De Cremerstraat, van de Kloosterstraat tot de Ganzemeerstraat inclusief beide kruispunten, volledig te vernieuwen. Onder de straat wordt de oude gemengde riolering vervangen door een gescheiden stelsel.

De straat krijgt naast nieuwe voetpaden, groenstroken en parkeerstroken ook een volledig nieuwe rijbaan. In het nieuwe ontwerp zet het lokaal bestuur volop in op voetgangerstoegankelijkheid, bushaltetoegankelijkheid en waar kan wordt zoveel mogelijk onthard.

In de planning is opgenomen dat de werken in 2022 kunnen starten. Het voorontwerp is ondertussen opgemaakt en momenteel wordt het detailontwerp uitgewerkt.

Uiteraard krijgen buurtbewoners inzage en inspraak in het voorontwerp.  Met hun opmerkingen en ideeën wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden.

Op www.kruibeke.be vind je een prachtige videopresentatie die je een duidelijk inzicht geeft op de plannen en hun realisatie. Zeker kijken is de boodschap voor elke inwoner van onze gemeente maar zeker ook voor de betrokken bewoners. Ze vinden er een mooie visuele voorstelling van wat er voor hun deur staat te gebeuren, waar ze terecht kunnen met vragen, opmerkingen en dies meer. Je vindt er ook info over de gescheiden riolering, de bereikbaarheid van de beide betrokken basisscholen, de voorziene omleidingen, enz…

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email