werken-7-2

EEN HOERAATJE VOOR DE SNELLE WERKERS

Vrijdagnamiddag 16 april wordt de Bazelstraat ter hoogte van het O.L.Vrouwplein opnieuw opengesteld voor het verkeer en horen de voorziene omleidingen gelukkig tot het verleden.

Wat is er veranderd?

Het wegdek werd volledig opgebroken en de klinkers werden door asfalt vervangen tussen Bazelstraat 1 en de Langestraat.  Deze heraanleg zorgt nu voor een comfortabel en veiliger wegdek.  De impact en de duurtijd van de werken bleef beperkt omdat er niet aan de riolering diende gewerkt te worden.

Tegelijkertijd met de asfaltering van het wegdek legde de eigen gemeentelijke technische dienst het voetpad langs de kant van het gemeentehuis opnieuw aan in nieuwe betonstraatstenen met een prachtig resultaat tot gevolg.

Om verder te gaan op weg naar een ‘voetgangersvriendelijk dorp’ loopt er op dit moment een online bevraging van de omwonenden in het centrum. Via deze  weg wordt er naar hen geluisterd en zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met hun inbreng.

Verder loopt er ook een studie waarbij men wil zien of het haalbaar is om in de toekomst comfortstroken aan te leggen rondom de O.L. Vrouwkerk, Hier liggen de klinkers er wel heel slecht bij.  We hopen dat hier iets creatief en fris komt bovendrijven aldus burgemeester Dimitri Van Laere.

Omdat in de Bazelstraat de zone 30 nu uitgebreid is tussen de twee bestaande zones 30 ter hoogte van de verkeerssluizen geldt er thans voor het ganse centrum van Kruibeke een snelheidsbeperking van 30 km/u.  Deze uitbreiding en het aanbrengen van fietssuggestiestroken zal de leefbaarheid in het centrum van Kruibeke ten goede komen, aldus nog burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) : ‘Voetgangers en fietsers moeten hier centraal staan!’

Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) is ervan overtuigd dat mensen uit Bazel zich nu uiteraard de vraag stellen : wanneer gebeurt er iets aan de bestrating in Bazel centrum?  Een terechte vraag maar de oplossing is niet zo simpel omdat daar wegenis- en rioleringswerken samen dienen uitgevoerd te worden.   De werken daar zullen zeker heel wat meer tijd en geduld in beslag nemen. Het project is wel opgenomen in de planning voor 2022.

De burgemeester stak een handje toe bij de heraanleg van de voetpaden!

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email