phpf1myDS_55d57570002bc_604229d309799

Werken in de Kloosterstraat in Rupelmonde

De rioleringswerken, zoals al eerder aangekondigd, in de Kloosterstraat in Rupelmonde startten op 26 april 2021.  De inwoners van de straat ontvingen een infobrief met praktische info over de werken. Er wordt een gescheiden riolering tussen afvalwater en regenwater aangelegd. 

De werken zijn gestart!

Na de ondergrondse rioleringswerken volgt een bovengrondse nieuwe inrichting van de wegenis: nieuwe rijbaan, voetpaden en parkeerstroken.  Er wordt voor het eerst écht rekening gehouden met maximale voetgangerstoegankelijkheid.  Er worden drempelloze voetpaden aangelegd en er komen voldoende rustpunten in de straat.

Om de snelheid in de straat blijvend te controleren wordt er halfweg de straat een verkeerslicht geplaatst dat automatisch rood wordt indien automobilisten de opgedragen snelheid niet respecteren.

Voor de automobilisten worden duidelijk aangegeven omleidingen voorzien.

De Lijn kan tijdens de werken de haltes in het centrum van Rupelmonde (kerk) niet bedienen.  Er komt een vervanghalte in de Kalverstraat, op de hoek met de Temsesraat; en in de Robbrecht De Frieslaan, op de hoek met de Geeraard De Cremerstraat.

Er zal gedurende 100 werkdagen (7-8 maanden) hinder zijn.

Bericht delen ...

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email